Stressz nélkül nem lehetsz sikeres

Sikeres akarsz lenni? 

Inkább motiváld magad vele, hatékonyabb és kreatívabb leszel.

Növeli a kreativitást, javítja a gondolkodási funkciókat. A lelki stresszreakcióhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik egy testi reakció is.

Ezért szubjektív és személyes. Akkor kezdődik, amikor egy személyt, egy eseményt, egy helyzetet, esetleg egy tárgyat veszélynek érzékelünk. Ez azt jelenti, hogy az agy bizonyos mértékű szubjektív értelmezést végez és nem képes különbséget tenni a valós és vélt dolgok között.

Minden stressz!

Ez most furcsán hangzik, de​ ​minden helyzet, az időjárás, egy beszélgetés, egy új feladat, vezetés… Ami eldönti, hogy mi okoz igazi feszültséget, az az, hogy Te mit gondolsz róla és kihívásnak vagy problémának tekinted!

Ismerd meg az összeset, ami kiborít, gátol! Lépésről lépésre: gyűjtsd össze, ismerd fel…

 

Produktív és motivált leszel, mert a stressz jó, csak nem jól használod!

1. Vegyél egy nagy levegőt!

2. Probléma helyett kihívás vagy megoldandó feladatként gondolj rá! Már ez is sokat segít, és az agyad máris jól viszonyul a helyzethez.

3. Fogadd el, hogy van és lesz is mindig.

+1. Használd fel a benne rejlő lehetőségeket!

 

Az a bizonyos s-sel kezdődő nélkül, nincs élet – mondotta egykoron Selye János. Vagyis bármilyen esemény vagy körülmény, kihívás az életben, ami alkalmazkodást igényel tőlünk, ez okozza. Ezeket stresszoroknak nevezzük. A stressz az egyén lelki reakciója az őt ért fizikai, érzelmi vagy környezeti hatásokra. A rövid ideig nem veszélyes, ám a rendszeres és tartós feszültség káros hatással lehet a testi-lelki egészségre.

Ne az időt és őt kezeld, hanem magadat menedzseld.

Ez a produktivitás egyik kulcsa. A másik kulcs pedig, hogy tartsd kézben az életedet. Arra kell fordítanod az energiádat, amivel a lehető legjobb eredményt éred el, amitől igazán jól fogod magad érezni.

Projekt Neked!

Stressz | Bíró Productivity

Stressz | Bíró Productivity

Posted on 2018-12-11 in stressz

Cikk megosztása

About the Author

Back to Top