Bíró Andrea

Produktivitás, hatékonyság és a motiváció 5 eleme

Miért fontos az 5 jellemzőm? Rólam szól!

Bíró Andrea vagyok …hiperaktív, vállalkozó, egészségprogram szervező, munkahalmozó, elkötelezett produktivista.

Először finoman, belső hangként szólal meg, amire ha nem fordítunk figyelmet, egyre erősebb jelzésekkel találjuk szembe magunkat. A külső kényszer ugyanakkor hiába néz ki ugyanúgy álruhában, mint a belső motiváció, nem hajt minket ugyanúgy előre, mint amit valóban magunkért szeretnénk elérni.

Azért tudom ezeket így kijelenteni, mert én magam is végigmentem ezen az úton. 27 éven keresztül mindent megtettem azért, hogy olyan legyek, ami a szabvány, a legtöbb normába beleillik. A gyermekem kapcsán döbbentem rá 27 évesen, hogy a hiperaktivitásom miatt más vagyok, mint az átlag. Hogy az egyes helyzetekhez másképpen kell alkalmazkodnom, másképp működnöm. Ez az átütő felismerés volt, ami segített „újrahuzalozni” az életemet akkor, amikor mások már megszilárdítják az addig működő dolgaikat. Megtanultam elfogadni magamat, és ez alapjaiban változtatott meg mindent. Aki átélte már ezt, tudja, miről beszélek.

Így született a Bíró Productivity is.

Szeretem a változást!

Tudom, ezt így kijelenteni nem túl szokványos, de el kellett fogadnom, hogy minden, mindig változik. Így könnyebb és sokat segít egy-egy új helyzetben.

Megváltoztatni a viszonyunkat abban, amiben nem érezzük magunkat komfortosan, ez mindennapi feladat. Változás igen változatos, kor, időjárás, új feladat, más élethelyzet, ismeretlen felbukkanása, végeláthatatlan felsorolás lenne. Versenyszerűen sportoltam, 18 éves korom óta vállalkozom és ezek meghatározzák a hozzáállásomat a helyzetekhez, de talán az fontosabb, hogy sokat tanultam és tanulok mindennap.

Amikor produktivitásról beszélnek, akkor ez egyik nagyon fontos elem mindig kimarad és az az egészség. Sok programban vettem rész és ezt biztosan tudom, hogy egészség nélkül nem lehet élni, hatékonyan és motiváltan működni.

 

Öt fontos terület van, ahol időről időre szükséges, értékelni, újratervezni, megelőzni, plusz támogatást találni vagy csak egyszerűen egy külső észrevétel alapján hatékonyabb, gyorsabb eredményt elérni.

 

Munka – család – egészség – kapcsolatok – és az Ötödik elem, Te magad légy
(a sorrend az, ami mindent megváltoztat)! 

 

Az öt fontos szám az életünkben, hamar megtanuljuk, hogy ilyenkor vagyunk a legjobbak, ezért sokszor előbukkan nálam is.  Minden rendszerben működik a legjobban, így lett az ÖTÖS módszer is, mindig komplex megközelítést mutatja meg és a problémából, feladat, majd izgalmas kihívás lesz.

Egy dolog, ami állandó, az a változás! Ezért akkor kell változtatnod, amikor még nem érzed a szükségességét, így lépésről lépésre teheted! Az életkor egy szám, de az élethelyzet az, ami igazán irányít, ezért tudnod kell, hogy mire számíthatsz és mi miért történik. Ezért készült például a villámteszt, mert 6 kérdés alapján fel tudom vázolni, hogy milyen élethelyzetben vagy, és mi történik, ha nem figyelsz a kulcspontokra.

Ez nem varázslat, ez az élet. 

Kihívások, célok nélkül nem feszegetheted a határaidat, mert a komfortzónán túl van az igazi élet. Ezért ha akarod, akkor csináld, ha csinálod, akkor pedig a lehető legjobban, mert máshogy nem érdemes.

 

Produktív napokat kívánok neked!

Bíró Andrea – produktivitási szakértő

 

5in1

Bíró Andrea

Bíró Andrea

A hiperaktív, aki bármit kipróbál. Sikerült a hiperaktív gyerekemet is sok mindenre rávenni, és a saját hiperaktivitásomat konstruktívan felhasználni. Különleges helyzetbe kerültünk, külföldön tanult és azóta is ott él, így a távtámogatás a mindennapok része lett. Nem lehet mindenre felkészülni és a nem vártakra kell gyors, kreatív megoldásokat találni. Ilyenkor még őszintébbnek kell lenni magunkhoz, és tudni, hogy mikor, hogy reagáltunk, mi, mit okoz. A napló (jegyzet, vlog, hang) egy igazán hasznos eszköz, illetve a jó kérdések tudják megadni keretet.

A vállalkozó, 30 éve gyakorolom a tulajdonosi szemléletet és a munkatársak motiválását, rendszerbe szervezését. A vállalkozói lét, felelősség, állandó kihívás, folyamatosan változó környezet, igazi megújulási program.

Az egészségprogram szervező, több ezer szűrést és programot szerveztem és ezzel a tapasztalattal tudok számodra valóban működő módszereket ajánlani. Az élet az egészséggel kezdődik és nélküli nem tudsz létezni, mindennap teljesíteni és reagálni a különböző helyzetekre. Amikor akut betegséggel küszködsz, a teljesítőképességed helyreállítására, nem pedig az önmegvalósításra koncentrálsz.

A munkahalmozó, 5 nagy projektben vettem egyszerre részt, úgy, hogy közben főiskolára jártam és egyedül neveltem a gyerekem. Időnként egy ilyen megterhelés is belefér, mert terhelhetőek vagyunk, de tudni kell, hogy mikor sok a sok. Rendszeresen monitorozom és értékelem magamat különböző szempontok szerint, hogy megtudjam előzni és ne a károkat kelljen felmérni. Megtanultam, hogyan lehet hatékonyan szervezni a feladatokat, és azt is, hogy ne legyen állandó lelkiismeret-furdalásom.

Az elkötelezett produktivista, szerencsés vagyok, mert mindig meglátom a lehetőséget az adott helyzetben.

Nem a pénzre gondolok elsősorban, hanem amit megtanulhatok és ezáltal több, jobb, komplexebb leszek hosszú távon. Egy-egy tréning vagy képzés során sokszor mondom, hogy ne mondj semmire nemet, mert mindenből lehet tanulni, profitálni. A tapasztalat a legjobb, ami történhet veled.

Neked könnyű! – mondták sokszor. Szeretnéd, ha Rád is ezt mondanák?

Megmutatom, hogy lásd meg a lehetőségeket az akadályok helyett!

 

És ez megint 5!

További információ: ​LinkedIn

Back to Top