Jó szokások | 1# Tudatos hatékonyság

Időnként szükséged van rá, hogy felpörgesd magad. Egy-két jó szokás kell hozzá. Ezt is érdemes megtervezned, de van néhány eszköz, amit érdemes kipróbálnod.

Jó szokások:

Fókuszálj

Le kell lassítanod, ahhoz, hogy újra felpöröghess, 2 percre állj le, vegyél mély levegőt, fókuszálj a légzésedre. Tudatos lassítás, segít fókuszálni! A fókuszálás, plusz hatékonyságot ad!

 

Mozogj

A sportolás boldoggá tesz, egy csomó endorfint szabadít fel a szervezetünkben; illetve másként működik az agy is, mert az intenzívebb mozgás serkenti a véráramlást, és ezáltal több oxigént és fontos tápanyagokat juttat az agyba.

Munka előtt, után és közben is tudsz mozogni, ha labdán ülsz az irodában, akkor folyamatosan mocorognod kell, de lépcsőzhetsz is, róhatod a köröket a folyóson vagy az épület körül. Járhatsz biciklivel, leszállhatsz előbb, de messzebb is parkolhatsz. Telefonbeszélgetés súlyzóval? Igen!

A legújabb kutatások szerint a testmozgás hatása az agyműködésre jelentős, különböző mozgásformákkal agyunk más-más területeit megcélozva javíthatjuk szellemi képességeinket.

Futás, tekerés javítja a memóriát, erősítéssel pedig hatékonyabb leszel a problémamegoldásban.

 

Koncentrálj

Tudnod kell, hogy mi fér bele, ma és holnap és a többi nap. Téves, hogy csak a munkahelyen kell hatékonynak és motiváltnak lenned. Legalább napi 17 órában gondolkozz.

Amikor nem iszol az anyagcsere folyamataid lelassulnak. A napi megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása kb. 30%-kal növelheti az anyagcsere-folyamatok aktivitását és könnyebb koncentrálnod is!

Probléma helyett kihívás vagy megoldandó feladatként gondolj rá! Már ez is sokat segít, és az agyad máris jól viszonyul a helyzethez.

 

Óránként érdemes ezt tenned: 10 perc

Tudom, rögtön az jut eszedbe, hogy kinek van erre ideje. Arra biztatlak, hogy amikor úgy érzed, hogy fáradt vagy, esetleg egy stresszesebb helyzet után próbáld ki.

Három dolog gátolja legjobban a hatékonyságot: a fáradtság, a stressz és a szervezetlenség, persze van még néhány, de ezek felszámolásával máris könnyebb lesz.

1.      5 percig mozogj – vezesd le stresszt
2.      igyál egy pohár vizet – jobban tudsz gondolkodni
3.      2 percig fókuszálj – hatékonyabb leszel

+1      2 perc alatt tervezd (újra) a feladatokat – tervezéssel további hatékonyságot szerzel

 

Jó szokás, találd meg, ami neked jó! | Bíró Productivity

Jó szokás, találd meg, ami neked jó! | Bíró Productivity

 

 

Többféle edzésre is szükséged van, ezért készítettem kihívás gyakorlatokat

Fáradtság ellen:     

Hatékonyság alapja: alvás | 8 tipp

Pörögj fel, stresszelj, de vezesd le!

Blogon még több tipp és eszköz

✔ Ismerd fel, ami nem tudatos,

✔ nézz szembe vele,

✔ egyedi vagy, de nem tökéletes,

✔ tudnod kell min változtass,

✔ ki kell tűznőd a célt,

✔ újra kell írni a programot és

✔ folyamatosan tökéletesíteni.

Csinálj (T)rendet az életedben! Legyél hatékonyabb és motiváltabb!

Posted on 2018-09-08 in Egyéb

Cikk megosztása

About the Author

Back to Top