• Egészséged lapjai

  Írta: Bíró Andrea

  Feltérképezted már magad?

  Tudod, hogy milyen a genetikai hendikepped?

  Megtaláltad, hogy mire kell igazán figyelned?

  Miért ér váratlanul egy egy betegség?

  Abban biztos vagyok, hogy a stressznek is köze van hozzá!

  Tény, hogy az emberek többsége 40 évig feláldozza az egészségét, hogy pénze legyen, majd 40 évig kénytelen a pénzét feláldozni, hogy egészsége legyen!

  Hányszor halljuk, hogy „vény nélkül kapható”, mintha csak szándékosan tartanának vissza attól, hogy felfedjük a fájdalom vagy betegség igazi okát. A 21. században másként vagyunk egészségesek, vagy betegek?

  Találd meg a saját lapjaidat!

  Mert egészség nélkül nincs igazi élet.

   

  “Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni. Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet. Nem mondom, sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére… de idővel belejön az ember.” Szepes Mária

   

  Ezért nem is cél, hogy bárkit is megváltoztassak. Mert a megváltoztatásra a válasz az, hogy sehogy sem lehet. Meggyőzni csak Ön tudja saját magát.
  Sőt, ha erőltetném, azzal csak rosszabb lenne a helyzet.

  Nem fogok egy mindenki számára azonnal használható receptet mondani, mert anélkül, hogy ismerném az összes részletét az életednek, nem lehet felelősséggel tanácsot adni.

  Az útmutatások jók, de nem használhatóak egy az egyben, de minden könyvben, minden beszélgetésben van legalább egy jó mondat, gondolat, amiért szükséges új és új lehetőségeket megismerni. A cél inkább az, hogy azokat a fő összetevőket körbe járva, ami szükséges az adott témával kapcsolatban, átgondolva, átszűrve, kipróbálás után, tapasztalatokat leszűrve találd meg a saját útmutatásodat.
  Azt a vonalvezetőt, ami rólad szól és könnyen igazítható a megváltozott élethelyzetekben is. Minden mindennel összefügg, a gyakorlatok, feladatok, módszerek, tippek azért vannak, hogy minél több oldalról lehessen megközelíteni.

  Itt inkább arról lesz szó, hogy rengeteg mindent lehet kihozni az életből, ha megismerjük magunkat, megtaláljuk azokat az információkat, amikre nekünk szükségünk van, és elkezdjük megtanulni a megfelelő technikákat és módszereket, ezáltal megszerezhetőek a cél eléréshez a leghatékonyabb eszközök.

  Ez egy igazi kincskeresés, ami a saját erőforrásainkat térképezi fel, nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat, nem érinti a betegségeket, de segít abban, hogy milyen információkra van szükségem saját magamról, hogy a lehető legjobbat tudjam kihozni az élet projektből.

Back to Top